U Majky

Rázcestník pre Vaše nákupy

Káva Zlaté Zrnko – Spoznaj 5 káv na filtrovanú 1000g (Kolumbia, Etiópia, Kleopatra, Mária, Rómeo) MLETÁ – Mletie na domáci espresso kávovar a zalievan

Káva Zlaté Zrnko – Spoznaj 5 káv na filtrovanú 1000g (Kolumbia, Etiópia, Kleopatra, Mária, Rómeo) MLETÁ – Mletie na domáci espresso kávovar a zalievan

Cena: 31.90 EUR

Balíček káv vhodných na prípravu filtrovanej kávy z ponuky Zlaté Zrnko. Spoznajte najvhodnejšie kávy na alternatívnu prípravu. Vybrali sme pre vás 5 káv, ktoré sú podľa nás najvhodnejšie na prípravu filtrovanej kávy, každá z káv má iné chuťové spektrum. Balenie : 5 x 200g Kolumbia – 100% arabika s jediným pôvodom – typická kolumbijská jemná ovocnosť je doplnená príjemnou orieškovou dochuťou – viac informácií o káve Kolumbia Etiópia – 100% arabika s jediným pôvodom – typická africká káva s bohatou ovocnosťou, objavte široké spektrum ovocných chutí v jednej káve – viac informácií o káve Etiópia Kleopatra – zmes 100% arabika – najpestrejšia káva zložená až z 12 arabík celého chuťového spektra – viac informácií o káve Kleopatra Mária – zmes 100% arabika – jemne ovocná a sladká káva lahodne horká v dochuti – viac informácií o káve Mária Rómeo – zmes 85% arabika 15% robusta – obľúbená jemne ovocná a jemne horká chuť v jednej univerzálnej káve – viac informácií o káve Rómeo Praženie: stupeň praženia jednotlivých káv nájdete na stránke: Viac informácií o pražení Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianski odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť. Kávy s jediným pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade. Recept na filtrovanú kávu : Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30 Dobrá rada : Filtrovanú kávu si najlepšie vychutnáte pri použití správneho pomeru mletej kávy a vody. My odporúčame recept 1:12 až 1:15, teda 1 gram mletej kávy na 12 až 15 gramov výsledného nápoja s použitím 90 – 93° C vody. Na prípravu dvoch šálok filtrovanej kávy tak odporúčame použiť 20 g kávy na 240 – 300g alebo ml výsledného nápoja.