U Majky

Rázcestník pre Vaše nákupy

Káva Zlaté Zrnko – Nikaragua – „KORENISTÁ“ 1kg MLETÁ – Mletie na domáci espresso kávovar a zalievanie – turka (jemné)

Káva Zlaté Zrnko – Nikaragua – „KORENISTÁ“ 1kg MLETÁ – Mletie na domáci espresso kávovar a zalievanie – turka (jemné)

Cena: 31.90 EUR

Káva Zlaté Zrnko – Nikaragua má dobré telo a jemnú kyslosť pripomínajúcu sladké klementínky, ktoré sa rozvíjajú do chutných vôní ananásu so stopami kakaa, korenia a filtrovaného medu v dochuti. Pôvod: Nikaragua je káva s pôvodom, pochádza z fariem v oblasti Nueva Segovia. Kávy s pôvodom Zlaté Zrnko sú vyberané odborníkmi na kvalitu a degustátormi, preto získavame tie najzaujímavejšie kávy z výnimočných kávových krajín a oblastí. Farmári za tak výnimočnú kvalitu dostávajú zaplatené viac ako je bežné prostredníctvom Fairtrade. Bodové hodnotenie: 86 bodov SCA Spracovanie:   mokrou metódou Praženie: stupeň 4 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení Použitie:  espresso Mletie:  stredné / stredne tvrdé zrno Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Nikaragua má pestré spektrum sladkých chutí, vyvážená ovocnosť a horkosť, korenistá, patrí medzi to najlepšie z kávového sveta, hneď sme si ju všetci obľubili. Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Nikaragua si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve . Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy . Chuťový profil: Ovocnosť:  ● ○○ Sladkosť: ●●○ Horkosť: ●○ ○   Aróma: ●●○ Intenzita: ●●○ Dochuť: ●●○   Kofeín: ●●○