Káva Zlaté Zrnko – Indonézia – „HORKASTÁ“ 1kg MLETÁ – Mletie na domáci espresso kávovar a zalievanie – turka (jemné)
Cena: 31.90 EUR
Káva Zlaté Zrnko – Indonézia – silné telo a delikátna acidita pripomína chute kakaa, obilnín s nečakaným náznakom korenín. V dochuti pripomína sladké drievko. Patrí k našim horkastým kávam. Ocenenia: Víťaz striebornej medaily na International Taste Awards 2020 v kategórii espresso. Pôvod: Indonézia je káva s pôvodom, pochádza ostrova Sumatra. Praženie: stupeň 5 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení Spracovanie: mokrou metódou Použitie: espresso Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Indonézia má veľmi príjemné vyvážené sladko – horkasté chute, cítiť rôzne náznaky korenia, príjemná dlhotrvajúca horkastá dochuť. Balíčky spoznaj : kávu Indonézia nájdete aj v balíčku kávy: Spoznaj 5 káv na horké espresso 1000g (Olívia, Otello, India, Kuba, Indonézia) Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Indonézia si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania. V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve . Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy . Chuťový profil: Ovocnosť: ○○○ Sladkosť: ● ● ○ Horkosť: ●● ○ Aróma: ● ● ○ Telo: ●●● Dochuť: ●●○ Kofeín: ●○○