U Majky

Rázcestník pre Vaše nákupy

Káva Zlaté Zrnko – Kleopatra (Zmes 100% arabika) – „EXKLUZÍVNA“ 1kg MLETÁ – Mletie na domáci espresso kávovar a zalievanie – turka (jemné)

Káva Zlaté Zrnko – Kleopatra (Zmes 100% arabika) – „EXKLUZÍVNA“ 1kg MLETÁ – Mletie na domáci espresso kávovar a zalievanie – turka (jemné)

Cena: 31.90 EUR

Káva Kleopatra je stredne-svetlo pražená zmes 100% arabík vyššej kvality, pestrého spektra chutí, kandizovaného ovocia, orieškov a korenia. Pôvod: Káva Kleopatra je zmes až 12 káv s pôvodom, 100% arabika. Pôvod hlavnej zložky: Brazília. Každá zmes Zlaté Zrnko je výsledným súzvukom chutí káv z ktorých je zložená a je namiešaná podľa chutí ľudí. Zmesi Zlaté Zrnko miešajú talianski odborníci v laboratóriách priamo v prístave. Miešajú sa z rôznych zdrojov tak, aby každý mesiac, každý rok mali rovnakú výslednú chuť. Praženie: stupeň 3 (1 – veľmi svetlé, 2 – svetlé, 3 svetlé/stredné, 4 – stredné, 5 – stredné, 6 – stredné/tmavé, 7 – tmavé, 8 – veľmi tmavé), krivka praženia na espresso, viac informácií o pražení Použitie: espresso, moka, filter Mletie: stredné / stredne tvrdé zrno Naša skúsenosť: Káva Zlaté Zrnko – Kleopatra zastupuje komplexné spektrum chutí v exkluzívnej zmesi 100% arabika. Príjemne ovocná a sladká s jemnou horkosťou v dochuti. Vhodná pre kávových gurmánov. Balíčky spoznaj : kávu Kleopatra nájdete aj v balíčkoch kávy: Spoznaj 5 káv na pestré espresso 1000g (Kleopatra, Júlia, Rwanda, Kolumbia, Guatemala) , Spoznaj 5 káv na moku 1000g (Mária, Rómeo, Júlia, Kostarika, Kleopatra) , Spoznaj 5 káv na filtrovanú 1000g (Viola, Etiópia, Kleopatra, Mária, Rómeo) , Spoznaj 5 káv na zalievanú 1000g (Mária, Emília, Kleopatra, Rómeo, Viola) Recept na filtrovanú kávu : Teplota vody: 90 °C, Pomer použitej kávy a nápoja: 1:15 (20g kávy, 300ml vody), Ideálna dĺžka prípravy: 3:30 Dobrá rada: Každú kávu si najlepšie vychutnáte pri správnom pomletí. Káva Kleopatra si vyžaduje stredne jemné mletie, na stupnici od 1 do 10 (1 najjemnejšie, 10 najhrubšie) približne stupeň 3-4, závisí to od typu mlynčeka a jeho opotrebovania.  V espresso automatoch odporúčame nastaviť mlynček na najjemnejšie mletie a iba v prípade, že káva tečie pomaly použiť hrubší stupeň mletia. Každú zrnkovú kávu si najlepšie vychutnáte ak sú kávové zrná čerstvo pražené – najlepšie 2 týždne až dva mesiace po pražení (záleží od skladovania surovej a praženej kávy, pri skladovaní surovej kávy vo vákuu z farmy až do pražiarne a správnom zabalení po napražení si môže aj napražená káva zachovať čerstvosť viacero mesiacov). Viac o správnej príprave kávy nájdete na našej stránke Rady o káve . Ak by ste sa radi o káve dozvedeli viac, môžete navštíviť našu Univerzitu kávy . Chuťový profil: Ovocnosť: ●●○ Vyváženosť: ●●○ Horkosť: ●○○   Aróma: ●●○ Intenzita: ●●○ Dochuť: ●●○   Kofeín: ●●○